CrossFit on laji, joka perustuu valmennukseen. Siihen on syynsä, ettet voi kutsua autotalliasi CrossFit-saliksi vaikka sinulla olisikin hienoimmat Roguen välineet, Eleikon tangot ja Air Runner-juoksumatto. Syy on yhä siinä, että CrossFit perustuu valmennukseen. On täytettävä tietyt vaatimukset ennen kuin voi avata CrossFit-boksin. CrossFit salin tulee edustaa CrossFittia = Jatkuvasti muuttuvaa toiminnallista liikettä suoritettuna korkealla intensiteetillä. CrossFit-boksien tulee ohjelmoida treenit tämän mukaan ja valmentajien täytyy olla koulutettuja valmentamaan näitä treenejä.

Kuka siis tarvitsee Open gym -tunteja kun tarjoamme WOD-tunteja valmentajien silmän alla?

Jos sinulla on jokin tietty taito tai osa-alue, jota täytyy harjoitella enemmän kuin se määrä, mitä tarjoamme tunneilla – Open gym mahdollistaa sen harjoittelun. Usein ainoa lisäys, mitä tarvitsemme WOD-tuntien lisäksi, on tukilihas- ja liikkuvuusharjoittelu. Me suosittelemme kaikkien tekevän enemmän liikkuvuusharjoittelua tuntien ympärillä.

Boksimme tarjoaa yksilöllisiä treeniohjelmia niille, joilla on jokin spesifimpi tavoite silmissä. On suuri hyöty jos oman ohjelmoinnin voi saada valmentajalta, joka valmentaa samalla kotisalilla. Tällöin valmentaja tuntee sinut ja kykysi paremmin ja hänellä on mahdollisuus nähdä sinua treeneissä. Tätä mahdollisuutta internet-ohjelmoinnit eivät tarjoa. Me tosin suosittelemme vähintään vuotta WOD-tuntien parissa ennen kuin yksilövalmennusta tulisi edes miettiä. Näin olet käynyt läpi kokonaisen treenisyklin läpi valmentajien kanssa ja sinulla on hyvä pohja taustalla.

Jokaisella CrossFit-salilla on varmasti ollut tilanne, jossa asiakas päättää aloittaa jonkin kilpailuhenkisemmän ohjelmoinnin, koska WOD-tunnit tuntuvat liian helpoilta, ja he siirtyvät Open gym -tunneille treenaamaan yksin. On tietenkin menestyviä yksilöitä, mutta usein yksin treenatessa lämmittelyt laiskistuvat, lepoajat pidentyvät ja helposti tulee tehtyä vain kivoiksi koettuja asioita. Tempausnumerot saattavat kasvaa, mutta unohtuuko burpeet ja juokseminen? Ilman valmentajan apua voi olla hyvin vaikea saada taitojaan seuraavalle tasolle.

Me toivomme teidän tulevan tunneillemme, sillä haluamme valmentaa teitä. Voit aina mennä kovempaa, isommilla painoilla ja nopeammin jos WOD näyttää liian helpolta. Voit aina antaa palautetta tuntien sisällöstä, sillä me haluamme ohjelmointimme toimivan ja miellyttävän asiakkaita. CrossFit on mahtava laji, sillä kaikki treenit voidaan skaalata tason mukaan. Voit skaalata treenejä helpommaksi, mutta myös haastavammaksi. Me valmentajat autamme sinua löytämään sinun rajasi, ja lopulta pääsemään näiden rajojen yli.

Meistä jokainen tarvitsee valmentajaa.

Myös valmentajat tarvitset valmentajia ja valmennusta.

Sinä teet sen työn ja se olet sinä, joka ansaitsee kunnian sinun onnistumisistasi, mutta me uskomme olevamme vahvempia yhdessä. Yritämme kovempaa kun meillä on vahvoja ystäviä vieressämme ja valmentaja kannustamassa meitä yrittämään enemmän. Tämä yhteisöllisyys ja valmentajien tuki ovat etuja, joita kenenkään ei tulisi missata.

Vahvempia yhdessä!