Usein kysytyt kysymykset CrossFitista

Täältä löydät tavallisimmat kysymykset ja vastaukset koskien CrossFittiä ja meidän boxiamme.

 1. Mitä on CrossFit?

 

Lyhyesti sanottuna CrossFit on voima- ja kuntoiluohjelma, joka perustuu jatkuvasti vaihteleviin liikkeisiin, jotka suoritetaan korkealla intensiteetillä. Treenissä yhdistellään voimistelua, painonnostoa ja aerobisia harjoitteita.

 

 1. Miksi on käytävä On-ramp kurssi?

 

On-Ramp eli alkeiskurssin tavoitteena on opettaa CrossFitissä tärkeiden liikkeiden tekniikan, jotta jokainen saa harjoittelulleen hyvän pohjan. Käymme läpi myös erilaisia käytännön asioita, jotta olisi mahdollisimman helppoa aloittaa treenaaminen boxillamme.  Saadaksesi selkeän kuvan mitä CrossFit- harjoittelu todellisuudessa on, kurssiin sisältyy myös muutaman viikon jäsenyys.

 

 1. Uskallanko aloittaa CrossFitin vaikka en ole huippukunnossa?

 

Aloittaaksesi CrossFitin sinun ei missään nimessä tarvi olla huippukunnossa. Kaikki liikkeet on mahdollista mukauttaa jokaisen oman tason mukaiseksi.  Jäsenemme ovat 18-60-vuotiaita erilaisin treenitaustoin. “Kilpailet” ainoastaan itseäsi vastaan ja kaikki  tehdään oman kyvyn mukaan.

 

 1. Millaisia ovat ohjatut tunnit? 

 

Tavallinen tunti on yleensä 60 minuuttia (WOD60). Tuntiin sisältyy lämmittely, jota seuraa tekniikan läpikäyminen ja/tai voimaosuus. Lopuksi tehdään WOD(Workout of the day=päivän treeni), joka vaihtelee päivittäin. Meillä on myös erikoispainotteisia tunteja  esimerkiksi painonnosto-, voimistelu- ja liikkuvuus-tunteja.

 

 1. Voinko treenata myös omin päin? 

 

Voit aivan hyvin treenata myös itsenäisesti. Meillä on joka päivä Open Gym, jossa on mahdollisuus treenata itse mitä haluaa. Valmentaja löytyy myös aina paikalta, joka voi auttaa sinua jos haluat. Valmentajalta voit saada esimerkiksi treeniehdotuksia, tekniikkavinkkejä yms.

 

 1. Onko valmentaja aina paikalla? 

 

Meillä on aina vähintään yksi valmentaja paikalla, kun salimme on auki. Saadaksesi tehokkaan treenin on koulutettu valmentaja korvaamaton. Valmentaja valvoo, että liikkeet suoritetaan oikein, kannustaa sinua loppuun asti ja suunnittelee treenin juuri sinun ja sinun ryhmäsi tarpeita vastaavaksi.

 

 1. Onko CrossFitissä suuri loukkaantumisvaara?

 

CrossFitissä ei ole sen suurempaa loukkaantumisvaaraa kuin muissakaan lajeissa. Olemme todella tarkkoja, että kaikki suorittavat liikkeet oikein. Vasta kun tekniikka säilyy suorituksen läpi, voidaan intensiteettiä kasvattaa.

 

 1. Mitä voin tehdä jos minulla on jo jokin vamma/ongelmakohta? 

 

Kaiken voi skaalata helpompaan versioon liikkeestä. Vaihtoehtoisesti löydämme vastaavan liikkeen, joka toimii sinulla. On kuitenkin tärkeää rakentaa voimaa ja liikkuvuutta myös muihin lihaksiin vartalossa. Erityisesti tällöin valmentajan läsnäolo on suureksi avuksi.

 

 1. Mitä sisältyy jäsenyyteen? 

 

Kun olet käynyt On-Ramp kurssin meillä (tai jollain muulla boxilla) voit kirjoittaa jäsenyyssopimuksen. Jäsenyyteen sisältyy:

 

 • Pääsy kaikille tunneilla, joilla seurataan valmista ohjelmointia
 • Valmentaja, joka on aina paikalla auttaakseen sinua
 • Pääsy WODConnectiin(treenipäiväkirja ja varausjärjestelmä netissä)

 

 1. Mitä voin odottaa ensimmäiseltä viikolta boxilla? 

 

 • Uusien treeniliikkeiden oppiminen
 • Opit CrossFitin treenamisen perusteet
 • Opit tuntemaan itsesi ja kroppasi paremmin
 • Löydät vahvuutesi sekä heikkoutesi
 • Tapaat kannustavia ja avuliaita valmentajia
 • Pientä lihaskipua siellä täällä treenin jäljiltä
 • Saat olla osa CrossFit yhteisöä
 • Tutustut muihin jäseniin ja huomaat kuinka hauskaa on treenata muiden kanssa

 

 1. Mistä tulee boxin nimi SixtyFive100?

 

Boximme nimi on peräisin Vaasan postinumerosta 65100.

 

 1. Voiko CrossFitissä kilpailla? 

 

CrossFitissä on mahdollista kilpailla. Noin 10% jäsenistämme on osa kilparyhmää ja kilpailevat CrossFitissä. Loput jäsenistämme treenavat vain tullakseen vahvemmiksi ja voidakseen hyvin.