Me CrossFit SixtyFive100 omistajat ja valmentajat haluamme, että teillä on treenatessa hauskaa, mutta haluamme teidän saavan tuloksia ja kehittyvän päivä päivältä. Tämä on syy, miksi ohjelmointimme perustuu progressiivisiin harjoituksiin ja erilaisiin harjoituskausiin.

Periodisoiminen on systemaattisesti suunniteltua urheilua. Tavoite on maksimoida suorituksemme ja urheilullinen kehityksemme vuoden aikana. Periodisoitu ohjelmointi sisältää progressiivisesti eri ominaisuuksien harjoittelua eri treenisyklien aikana.

Niin monipuolisessa urheilulajissa kuin CrossFit, on tärkeää keskittyä eri ominaisuuksien kehittämiseen kerrallaan. Esimerkiksi kun haluamme maksimoida voimatuloksiamme, täytyy meidän hieman vähentää aerobisen kunnon kasvatusta, ja päinvastoin. Tämä on tieteellisesti todistettu fakta voima- ja kuntoharjoittelusta. Periodisoiminen on ohjelmoinnin perusta. Me katsomme aina suurempaa kuvaa ohjelmoidessamme – Katsomme treenivuotta kokonaisuutena.

The CrossFit Open – viiden viikon online –kilpailu, joka on tarkoitettu kaikille aloittelevista harrastajista eliittiurheilijoihin, alkaa aina maaliskuussa. Nämä viisi viikkoa panostamme kuntoharjoituksiin ja siihen, että teemme parhaamme Open –kilpailuissa.

Open -kilpailujakson jälkeen jatkamme voimistelukaudella. Tällä kaudella keskitymme enemmän voimistelu-, kehonpaino- ja kehonhallintaharjoituksiin.

Voimistelutaidot vaativat voimaa, mutta myös paljon tekniikkaharjoittelua ja aikaa. Tämä kausi mahdollistaa meidän keskittyä enemmän kaikkiin yllä mainittuihin taitoihin.

Voimistelujakson jälkeen alkaa aerobisen kapasiteetin kasvatus, mikä tarkoittaa enemmän juoksemista, enemmän soutamista ja pidempiä harjoituksia myös yleisesti. Hyvä, että tämä treenikausi asettuu kesälle eikä meidän suomalaisten ei tarvitse jäätyä ulkona juostessamme, eikö vain?

Aerobisen treenijakson päättyessä meillä on usein maksimivoimatestit. Nämä testit antavat meillä hyvän lähtötason tulevaan voimakauteen. Numeroista on hyötyä meidän laskiessa painoja maastaveto-, työntö- ja kyykkysarjoihimme. Tavoite tälle kaudelle on saavuttaa korkeampia voimatasoja, ja tämän takia laskemme hieman kuntotreeniemme määrää.

Voimakauden jälkeen keskitymme painonnostoon. Voimakauden tulokset siirretään nyt olympianostoihin. Painonnosto vaatii myös voimaa, mutta sitäkin enemmän tekniikkaharjoittelua. Me emme nostele maksimipainoja joka päivä – Me pyrimme täydellisyyteen tekniikoissa myös aivan tyhjällä tangolla.
Vaikka ohjelmointimme perustuu periodisoinnille, me teemme silti CrossFit –harjoittelua joka päivä. Tämä tarkoittaa, että sekoitamme pakkaa hieman vuoden aikana. Vaikka päätavoitteemmee voimakaudella on saada voimaa, ei se tarkoita pelkkää kyykkämistä päivittäin. Me pidämme kaikki kymmenen fyysistä ominaisuutta (hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys, lihaskestävyys, voima, liikkuvuus, nopeusvoima, nopeus, koordinaatio, ketteryys, tarkkuus ja tasapaino) mukana harjoittelussamme ympäri vuoden.