Roffe & Marina

Olemme 50+ pariskunta, Marina 52v ja Roffe 55v. Treenitausta meillä on aivan eri, mutta tänä päivänä olemme löytäneet yhteisen harrastuksen, CrossFit. Siitä saamme kiittää nuorempaa tytärtämme, hän on sitkeästi intännyt että meidän pitää ottaa itseämme niskasta kiinni ja ruveta elämään terveellisemmin. Tässä on meidän tarinamme:

 

roffe_marina

 

Roffe:

Minä en ole koskaan oikein tykännyt treenata tai käydä salilla, olen pitänyt sitä yksitoikkoisena ja tylsänä. Minun harrastukseni on ollut metsästys, olen katsonut että metsässä liikkuminen on järkevä liikuntamuoto ja ollut sitä mieltä että se riittää vallan mainiosti. Työssäni istun koko päivät, enkä ole sen kummemmin ajatellut että sitä vanhenee ja keho tarvitsee liikuntaa myös metsästyskauden ulkopuolella. Herätys tuli kun terveys alkoi horjua, diabetes 2 astui elämääni.

Maaliskuussa 2015 tyttäremme ehdotti että kokeilisimme CrossFit:ä kun boksi antoi kiinnostuneille mahdollisuuden kokeilla lajia. Minä olin aina sanonut, minähän en ikinä aloita treenamista missään salilla. Uteliaisuus otti vallan ja me kokeilimme, sillä tiellä olemme nyt, olin täysin myyty! Se ei ollut mikään sali, siellä treenaataan luonnollisella kehonläheisellä tavalla, ilman mitään yksitoikkoisia laitteita. Pystyin tulemaan sinne omana itsenäni, se tuntui niin kodikkaalta ja tunne oli että on aina tervetullut. Kaikki tervehtää ja kannustaa toisiansa ja hyväksyy että teet sen mihkä pystyt. Tuntuu myös turvalliselta kun paikalla on aina vähintään yksi coachi joka valmentaa sinua heti jos olet tekemässä jonkin harjoituksen väärin, kaikki siksi että ei pääse loukkaamaan itseänsä.

Tänään elokuu 2016 elämänlaatuni on parantunut huomattavasti ja terveys ei temppuile enään, diabetes pysyy aisoissa ja lääkäri on tyytyväinen. Minä joka olin jäykkä ja kömpelö alussa olen nyt huomattavasti liikunnallisempi ja ketterämpi monipuolisen harjoituksen ansiosta johon sisältyy voima, kestävyys ja ketteryys. Paino on pudonnut paljon ja vyötärö on pienentynyt huomattavasti vaikka en treenaa x kertaa viikossa vaan oman aikataulun mukaan kun on aikaa ja mahdollisuutta. Joinakin viikkoina voi olla yksi tai useampi treenikerta ja joskus voi jäädä treeniviikko täysin väliin ja silti olen saavuttanut tuloksia joita en uskonut mahdollisiksi. Treenaamisen ansiosta olen myös muuttanut ruokailutottumuksiani.

 

Marina:

Minä olen treenannut aika paljon elämäni aikana eri aikakausina, koittanut vähän kaikkia. Nuoruudessani olin yleisurheilija ja on aina tuntunut luonnolliselta liikkua. Työässäni liikun aika paljon ja mielestäni se riitti, minusta tuli kerta kaikkiaan laiska. Laiskuus toi mukanaan että en jaksanut yhtä paljon kuin ennen ja minusta tuli jäykkä, sen hyväksyin semmoisenaan.

Kun tyttäremme ehdotti että me molemmat testattaisiin CrossFit:ä pidin sitä järkevänä ehdotuksena. Kivaa oli se että se sopisi meille molemmille, minulle ja miehelleni. Myös minäkin olin heti myyty, se oli aivan uskomatonta! Olen täysin samaa mieltä mitä mieheni kirjoittaa, miten uskomaton tapa treenata ja se tunne että ole yksi porukasta. Se turvallisuuden tunne treenata kun tietää että paikalla on aina yksi tai useampi coachi jotka huolehtivat siitä että en tee väärin ja loukkaa itseäni. Kodikas tunne ja se että aina tuntee itseänsä tervetulleeksi tekee myös paljon.

Tänään elokuu 2016 tunnen itseni aivan eri ihmiseksi, kehoni on ”vaihtunut”. Kun aloitin treenamisen olin jäykkä kuin rautakanki, kroppa väsyi tosi nopeasti ja olin aina hengästynyt. Kehoni on muuttanut muotoaan ja voimistunut, olen notkeampi ja minulla on parempi tasapaino enkä hengästy ensi hädässä. Minä vaan rakastan tätä monipuolista treenimuotoa joka tekee että voin paremmin tänään, ilman että on tarvinnut ottaa treeneistä stressiä ja miten saada ne mahtumaan jo täynnä olevaan työaikatauluun. Olen treenannut silloin kun minulla on ollut aikaa ja silti olen saavuttanut uskomattomia tuloksia.

Voimme vaan sanoa ”yhdessä kuljemme ain”…ja sen toivon että saamme jatkaa vielä pitkään nyt kun olemme löytäneet yhteisen ja terveellisen harrastuksen. Tuemme toisiamme treeneissä, keskustelemme mikä on seuraava tavoite ja yhdessä pyrimme saavuttamaan sen.

KIITOS CrossFit SixtyFive100!