Mitä on CrossFit?

CrossFit on voima- ja kuntoiluohjelma joka perustuu jatkuvasti vaihteleviin liikkeisiin joita tehdään korkealla intensiteetillä.

Ihmisinä seisomme, istumme, heitämme, hyppäämme, kiipeämme ja juoksemme ja tämä kaikki on luonnollista meille. Näin olemme aina tehneet ja tämä on osa sitä millaisiksi olemme muotoutuneet. Nämä luonnolliset ja funktionaaliset liikkeet ovat perustana CrossFit treeneissä. Liikkeiden vaihtelevuus on tärkeä. Treeni vaihtelee ajallisesti  ja erilaisin liikkein; painavat nostot, kevyet nostot, liikkeet jossa vartalo on painona, monta toistoa, vähän toistoja, juoksu, soutu, hypyt jne.

Jatkuva vaihtelevuus tekee treenistä tehokkaan ja hauskan. Olennaista CrossFit:ssä on se, että tehdään liikkeet aikaa vasten. On kaksi eri tapaa tehdä; osa tehdään mahdollisimman nopeasti tai mahdollisimman monta tiettyyn aikaan. Tämä tarkoittaa sitä, että voit aina seurata edistymistäsi.

CrossFit ottaa vaikutteita laajalta alueelta esimerkiksi voimistelusta, kuntoharjoittelusta, painonnostosta ja voimanostosta. Tässä osasyy siihen, että sinulle kehittyy uskomattoman monipuolinen fysiikka CrossFit treeneissä.

Erikoista CrossFit:ssä on juuri se, ettei erikoistuta mihinkään. Siinä halutaan kehittää kaikkia ihmisen fyysisiä ominaisuuksia. Nämä ovat:

Hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys, sisukkuus, voima, joustavuus, tehokkuus, nopeus, koordinointi, liikkuvuus, tasapaino ja tarkkuus.

Kenelle sopii CrossFit?

Rehellisesti sanottuna se sopii kaikille. Vanhemmat, opiskelijat, teini-ikäiset, nuoret, ammatilais- ja huippu-urheilijat, kaikki nämä harjoittelevat CrossFit ohjelman mukaisesti. Pyöräilijät, hiihtäjät, tennispelaajat, triathlonistit ja muut korkeimmalla tasolla kilpailevat käyttävät CrossFit:n näkökantaa miten kehittyä voiman ja kunnon osilta.

CrossFit menetelmää on kokeiltu istuvilla, nuorilla,ylipainoisilla, sairastelevilla ja vanhuksilla ja tultiin siihen tulokseen, että nämä erikoisryhmät onnistuivat yhtä hyvin treeneissä kuin boxien huippu-urheilijat. Kun kerran CrossFit ohjelma toimii huippu-urheilijoilla, ylipainoisilla sekä Matti Meikäläisellä niin se kyllä toimii sinullakin.

CrossFit Suomessa

Suomeen ensimmäinen CrossFit®-box perustettiin vuonna 2007 ja tänä päivänä niitä löytyy yli 50. Kaikki Suomessa olevat viralliset CrossFit®-boxit täyttävät CrossFit Inc’n vaatimukset ja näilllä on virallisesti CrossFit-box status. Nämä vaatimukset varmistaa sen, että CrossFit-boxi toimii CrossFit Inc’n todellisen luonteen ja arvojen edustajana. CrossFit® on Crossfit, Inc:n rekisteröimä tavaramerkki.

CrossFit SixtyFive100 avattiin helmikuussa 2015. Tälllä hetkellä se on ainoa virallinen CrossFit boxi Vaasassa.